- Foto: Bertil Ericson/Scanpix

Fler fildelartillslag att vänta

Åklagaren öppnar för fler razzior.


På tisdagen slog polisen till mot ett antal misstänka fildelare i Sverige.

Men skivbranschens intresseorganistaion Ifpi har anmält betydligt fler fildelare. Och nu bekräftar åklagare Fredrik Ingblad att fler tillslag kan bli aktuella.

– Det ligger fler anmälningar och väntar och man jobbar på med det. Vi utesluter inte fler tillslag, men jag kan inte avslöja mer om det nu, säger åklagare Fredrik Ingblad till SvD.

Enligt Ifpi handlar det om 40-50 anmälningar som gjorts hittills. Och fler fildelare anmäls hela tiden.

– Vi fortsätter att samla bevis och anmäla. Det är en del av vår antipiratverksamhet att bevaka den illegala marknaden. Vi vill skydda rättighetshavare, det vill säga artister, upphovsmän, musiker och skivbolag från att människor stjäl deras musik på internet, säger Ifpis vd Lars Gustafsson till SvD.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden tar emot Erdogan i Vita huset i maj

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

1 timme sedan
Israel sätter sig vid förhandlingsbordet igen, då premiärminister Benjamin Netanyahu ger klartecken för fortsatta samtal om vapenvila. Samtalen såg ut att ha lagts på is vid sidan av säkerhetsrådets skarpa krav.

Inflationen i USA på väntad nivå

1 timme sedan
Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

2 timmar sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

2 timmar sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.