Den värnpliktige fick stå i regn och rusk i en timme och göra honnör. Utan handskar. OBS! Personerna på bilden har inget samband med artikeln.
Den värnpliktige fick stå i regn och rusk i en timme och göra honnör. Utan handskar. OBS! Personerna på bilden har inget samband med artikeln. - Foto: Tomas Oneborg/SCANPIX

Värnpliktig fick göra honnör utan handske - får 12 000

En ung Alingsåsare får ersättning av staten.


SKÖVDE. En nu 22-årig värnpliktig man från Alingsås fick på kaserngården i Skövde stå i regn, blåst och nollgradigt i en timme och göra honnör.

Allt sedan dess har han haft problem med att han lätt blir kall om händerna.

Nu har en ortoped bedömt att den oömma behandlingen i lumpen medfört en enprocentig invaliditet hos mannen.

Och därmed är han berättigad till 12 000 kronor i skadestånd av staten.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.

Sydkorea sågar ryskt veto i FN

Sydkorea riktar skarp kritik mot Rysslands beslut att stoppa förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.