Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sju av tio företag säger nej till slöja

Sju av tio arbetsgivare säger nej till slöja.
1 av 3

Sju av tio arbetsgivare säger nej till slöja.

LIONEL CIRONNEAU/AP/Scanpix

Inte heller turban vill de att deras anställda bär på arbetstid.
2 av 3

Inte heller turban vill de att deras anställda bär på arbetstid.

Mel Evans/AP/Scanpix

Sonya Aho på Diskrimineringombudsmannen säger att ett generellt förbud bryter mot lagen.
3 av 3

Sonya Aho på Diskrimineringombudsmannen säger att ett generellt förbud bryter mot lagen.

DO

Nyheter | 10/02/2010 08:26

Sju av tio svenska företag kräver att anställda tar av sig slöja och turban. Diskrimineringsombudsmannen: Bryter nästan säkert mot lagen.

Att manifestera sin religiösa tillhörighet är en rättighet inskriven i grundlagen. Men på de flesta arbetsplatser i landet ratas arbetstagare som är uppenbart troende.

Sju av tio arbetsgivare vill inte att deras anställda ska bära slöja eller turban, enligt SEB:s Företagarpanel där 1 300 små och medelstora företag ingår.

Men lagen ger inget stöd för ett förbud mot religiösa plagg.

- Man måste se till omständigheterna. Generella förbud mot religiösa uttryck är i lagens mening diskriminering, säger Sonya AhoDiskrimineringsombudsmannen (DO) till Nyheter24.

Finns det några omständigheter där det skulle vara befogat att förbjuda till exempel burka i enlighet med lagen?

- Ja, om det finns säkerhetsskäl eller hygieniska skäl för ett förbud. Till exempel kanske inom vårdyrket där du har mycket kontakt med människor, säger Sonya Aho till Nyheter24.

Men om de sju av tio arbetsgivarna som svarat nekande på frågan om deras anställda får ha religiös beklädnad i SEB:s panel skulle göra allvar av ett slöj- eller turbanförbud skulle de alltså med andra ord riskera att bryta mot lagen.

- Siffran är anmärkningsvärd. Det är inte olagligt att svara i en enkät, men om företagen agerade utifrån det i samband med en anställning skulle de nästan säkert riskera att bryta mot lagen, säger Torbjörn Andersson, chef för arbetslivsenheten på DO till Metro.

Lagens enda undantag är när säkerheten står på spel. Till exempel om man väljer att ha turban i stället för hjälm i en gruva.