Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
3398
reaktioner idag

Åklagare inleder förundersökning mot Hornstullspoliserna

De två civilpoliser som journalisten Jesper Nilsson tog bilder på i tunnelbanan i förra veckan misstänks för egenmäktigt förfarande och ofredande.

Polisen Martin Bergström (t.v.) som tillsammans med sin kollega Carl Larsson (t.h.) gjorde ett kontroversiellt ingripande mot en journalist vid Hornstulls tunnelbanestation på torsdagen.

Debattören och journalisten Jesper Nilsson

Debattören och journalisten Jesper Nilsson

STOCKHOLM. Citypolisen har nu bett en åklagare att inleda en förundersökning mot de två civilpoliser som ska ha trakasserat journalisten och debattören Jesper Nilsson vid Hornstulls tunnelbanestation i torsdags i förra veckan.

De båda poliserna misstänks för egenmäktigt förfarande och ofredande.

Poliserna tvingade Jesper Nilsson att radera de bilder han tagit på dem - men väl hemma lyckades journalisten återskapa bilderna och en videofilm digitalt.

Poliserna har samtidigt upprättat en anmälan mot Jesper Nilsson för brott mot personuppgiftslagen PuL efter att han publicerat bilderna på sin blogg. Poliserna har också anmält Jesper Nilsson för ofredande och förgripelse mot tjänsteman.

Poliserna är dessutom misstänkta för tjänstefel.

Mer:

"Poliser trakasserade journalist"