- Foto: Mary Altaffer/AP/SCANPIX

Rastade hundar - var tjuv

Kvinnan skulle rasta hundar men det var bara ett svepskäl för att komma in i lägenheterna. Nu söker polisen fler personer som drabbats.   


MALMÖ. Den 35-åriga kvinnan satte ut en annons på internet där hon erbjöd sig att rasta hundar medan ägarna var på jobbet. Förra veckan anhölls hon misstänkt för stöld.

Kvinnan hade fått nycklarna till lägenheten för att kunna hämta hunden. Men efter kvinnan anlitats ett tag så upptäckte hundägarna att det saknades smycken i lägenheten.

- Det rör sig om föremål med stort affektionsvärde, men inte så stort värde i pengar, säger kriminalinspektör Kay Bauer till Sydsvenskan.

Polisen söker nu fler människor som anlitat kvinnan som hundvaktare.

- Jag är medveten om att andra hundvakter, som är fullkomligt hederliga, kan bli orättvist utpekade. Det är ledsamt. Men det viktiga här är att vi får tag på alla som kan ha drabbats av just den här hundvakten, säger Kay Bauer till Sydsvenskan.

Enlig Malmöpolisen ska kvinnans hundverksamhet varit helt privat. Något företag har inte funnits. Däremot är kvinnan registrerad hos Kronofogden, med totalt 65 000 i skulder.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!