Nazister åkte dit - på sina egna foton

Två unga nazister dokumenterade sin brottsliga verksamhet med kamera: "Det var korkat gjort", medger den ene av dem i förhör.


LJUNGSBRO. När en polispatrull fick syn på några ungdomar i en busskur sent på kvällen bestämde man sig för att kontrollera dem, skriver Östgöta-Corren.

Busskuren var prydd med flera affischer med nazistiska budskap - ägnade att göra reklam för Nationalsocialistisk front, NSF (numera Folkfronten)

Bakom kuren stod en bytta med lim och en roller. I en av ungdomarnas väska fanns dessutom en tårgasrevolver och en flicka i sällskapet bar på en kamera.

Med den hade hon fotat två av de unga männen, båda 22 år gamla, när de satte upp NSF-affischerna.

Nu åtalas de båda männen för förseelse mot ordningslagen.

"Det var korkat att fota"

En av de åtalade 22-åringarna erkänner affischeringsbrott, men den andre nekar - trots uppenbara bildbevis. Mannen uppger att bilderna skulle mejlas till NSF för att läggas upp på partiets sajt.

22-åringen menar så här i efterhand att det var "korkat" att fota det pågående brottet.

Den av 22-åringarna som erkänt nekar däremot till ett annat brott han åtalas för. Tillsammans med en 18-åring misstänks han också för misshandel av en 21-åring.

18-åringen står åtalad för grov misshandel då han ska ha sparkat det liggande brottsoffret i ansiktet. 21-åringen träffades så illa så att han fick en fraktur i näsbenet, skriver Corren.

Båda männen nekar till misshandeln.

Affischeringsbrottet begicks i november 2008.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!