Saddamsångare riskerar utvisning

En irakisk man, tidigare sångare för Saddam Husseins parti, kan utvisas från Sverige.


Migrationsdomstolen gav irakiern permanent uppehållstillstånd, men nu riskerar den mannen utvisning efter Migrationsverkets överklagande av beslutet. Den irakiske mannen var tidigare sångare i en orkester som underhållit Baathpartiet under Saddam Husseins era.

Mannen menar att det finns en hotbild emot honom från muslimska terrorgrupper i Irak eftersom han ägnat sig åt "antireligiös" verksamhet genom den Saddamvänliga orkestern. Men Migrationsverket menar att situationen i Irak förändrats och att det är tillräckligt säkert för att återvända.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Klimatförändring bakom extrem värmebölja i Mali

Barn som ber föräldrar swisha får sällan nej

Nästan vart tredje barn mellan 8 och 18 år ber regelbundet sina föräldrar om pengar via Swish – och 70 procent av dem får nästan alltid sin vilja igenom, visar en ny undersökning. Man gör nog både sig själv och sitt barn en björntjänst om man swishar lite till höger och vänster, säger Ica-bankens vardagsekonom Magnus Hjelmér.

Här är namnen att ha koll på i Trumprättegången

Den är historisk i flera avseenden. För första gången pågår en brottmålsrättegång mot en före detta president i USA. I centrum för processen mot Donald Trump står utbetalningar till bland annat en porrskådespelare, för att få henne att hålla tyst om känslig information. Trump nekar till samtliga 34 åtalspunkter. Här är personerna att ha koll på.

Gruvbolag får leta mineral på samebys område

Ett gruvbolag får rätt att leta mineraler i ett område väster om Kiruna trots motstånd från Gabna sameby, rapporterar SVT Sápmi.

Per Anger-priset till kambodjansk fackledare

Den kambodjanska människorättsförsvararen Sithar Chhim tilldelas årets Per Anger-pris för sin kamp för bättre villkor för landets arbetare.

Kriminella använder Foodoras kläder vid brott

Matleverantören Foodoras kläder och väskor utnyttjas gång på gång av kriminella som förklädnad när de begår brott, visar P4 Göteborgs granskning.