Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Många döda i bilbomber i Irak

Nyheter | 04/12/2008 23:38

Minst 15 döda och 150 skadade i dåden.(TT)

Minst 15 personer miste livet när självmordsbombare angrep två polisposteringar i staden al-Fallujah fem mil från Iraks huvudstad Bagdad på torsdagen. Enligt uppgifter använde attentatsmännen lastbilar som packats fulla med sprängmedel.

Minst 150 personer uppges ha skadats i dåden. Flera av de drabbade är barn som skadades när deras skolbyggnad kollapsade av kraften i explosionen.

Staden är en av de viktigaste i provinsen Anbar och var centrum för det sunniledda upproret mot de amerikanska styrkorna månaderna efter invasionen 2003. Staden drabbades också hårt vid ett amerikanskt angrepp 2004.

Tidigare i år lämnade dock USA över ansvaret för säkerheten i provinsen till den irakiska armén. Överlämnandet har setts som ett tydligt tecken på att USA:s taktik för att öka säkerheten genom att betala lokala miliser har fungerat.

Skrivet av: