Fredag 23 Jul
Stockholm

Rånoffer kräver 105 000 i skadestånd

...ha rånat en familjevilla i Västervik.
1 av 2
...ha rånat en familjevilla i Västervik. Foto: Polisen
Superettanstjärnan Armando Ibrakovic, 21, åtalas för grovt rån efter att tillsammans med en kumpan...
2 av 2
Superettanstjärnan Armando Ibrakovic, 21, åtalas för grovt rån efter att tillsammans med en kumpan... Foto: Björn Lindgren / SCANPIX

Fotbollsstjärnan Armando Ibrakovic och hans kumpan från Norrköping krävs på rekordskadestånd av den familj han rånade i Västervik.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

KALMAR. IFK-Norrköpings supertalang Armando Ibrakovic, 21, och hans 23-årige kumpan är ansträngt samlade när rättegången mot de båda rånarna inletts i Kalmar tingsrätt.

Det är trångt i rättssalen och många medier finns på plats för att bevaka upplösningen i det spektakulära rånet mot en familjevilla i sommaridyllen Västervik där en företagare och hans 16-årige son bakbands och låstes in i en garderob.

Armando Ibrakovic, iförd kriminalvårdens uniform, har hittills varit helt tyst under rättegången. Men försvaret har kallat hans mamma som vittne.

Båda de åtalade erkänner olaga frihetsberövane och rån av normalgraden, men nekar till narkotikabrott - i Ibrakovics fall - och till grovt rån - i bådas fall.

Ibrakovic uppger att han bott hos sina föräldrar och att andra har haft tillgång till hans lägenhet i Norrköping. Många skumma typer har rört sig i hans lägenhet och någon av dem måste ha lämnat narkotikan där, menar Ibrakovic.

Rånoffren - företagaren Peeter Rais och hans 16-årige son, Andreas - kräver skadestånd på sammanlagt 105 000 kronor för kränkning och psykiskt lidande.

Kommentera
Kopiera länk
Dela