Tre häktade för mord på 17-åring

Tre unga män har häktats misstänkta för inblandning i mordet på en 17-åring.


Tre unga män häktades på fredagen misstänkta för inblandning i mordet på den 17-åring som i söndags hittades död intill ett bullerplank i Göteborgsstadsdelen Änggården.

Enligt åklagaren var det troligen också där han mördades.

De häktade är en 23-åring, på sannolika skäl misstänkt för mord, samt en 24-åring och en 17-åring, misstänkta för medhjälp till mord. Alla tre förnekar inblandning.

De två äldre av de misstänkta häktades också för rån och försök till rån. Båda nekar även till dessa brott. Den yngre av de misstänkta erkänner däremot medhjälp till rån.

Göteborgs tingsrätt häktade männen för att man anser att de misstänkta kan förstöra bevis eller försvåra utredningen om de släpps på fri fot, men också att det föreligger risk att de fortsätter med brottslig verksamhet.

Åtal ska vara väckt före den 19 december.

TT//Anas González Cruz

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.

Sydkorea sågar ryskt veto i FN

1 timme sedan
Sydkorea riktar skarp kritik mot Rysslands beslut att stoppa förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.