Häktespersonal undkommer åtal

Personalen lät en häktad man hänga kvar i sin snara i nio minuter.


På häktet i Mariestad i februari försökte en intern ta sitt liv. Han hängde sig i sin cell. Detta upptäcktes av häktespersonalen när mannen fortfarande var vid liv. Personalen ringde omedelbart ambulans. Men de struntade i att lyfta ner den döende internen.

Mannen fördes till sjukhus och avled två dagar senare. En död som kanske kunnat undvikas om häktespersonalen agerat. Nu slipper de ändå åtal. Detta trots att händelsen både Lex Maria-anmälts och JO-anmälts. Chefsåklagare Lena Medelius har kommit fram till att agerandet inte var tjänstefel.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förändringen på Leos lekland – så påverkas kunderna

Handelsbankens uppmaning till kunderna: ”Rädda pengarna”

Efter att flera olika myndigheter och banker varnat för bedrägeriförsök har turen nu hamnat hos Handelsbanken. I ett utskick uppmanar banken sina kunder att ”rädda pengarna”.

Vapiano förbjöds servera alhokol – hade Kronofogdskulder av betydande belopp

I december 2023 förbjöds en Vapianorestaurang servera alkohol, då de bröt mot alkohollagen och hade Kronofogdskulder av betydande belopp. Nu har beslutet omprövats i Förvaltningsrätten.

FN vill ha direktlinje till Israels styrkor

FN vill ha en direktlinje till de israeliska styrkorna i Gaza för att kunna leverera nödhjälp säkert och effektivt.

Polis sköt flicka med elpistol på Sis-hem

En 13-årig flicka som är placerad på ett Sis-hem utanför Linköping sköts med elpistol i samband med ett polisingripande på torsdagen, rapporterar Corren.

Polisen i Bjuv rapporterar om brand

1 timme sedan
"Idrottsvägen. Brand i byggnad.", skriver polisen på sin hemsida.