En hund bet ihjäl en katt - och polisen slarvade med att upprätta anmälan. Djuren på bilden har dock inget samband med artikeln.
En hund bet ihjäl en katt - och polisen slarvade med att upprätta anmälan. Djuren på bilden har dock inget samband med artikeln. - Foto: Marshall Gorby/AP/Scanpix

Polis kan varnas efter att hund bet katt

Hunden bet ihjäl en katt. Men polismannen hade så mycket på skrivbordet att han väntade med att anmäla misstänkt brott i sex dagar. Det kan bita honom i svansen. Nu kan nämligen polismannen prickas.


HALMSTAD. Kattägaren anmälde att hennes katt blivit ihjälbiten av en hund. Och polismannen tog emot uppgifterna, men väntade i nästan en vecka med att upprätta en anmälan.

Polismannen hade nämligen fullt sjå med huliganbråk och ett rymningsförsök från Halmstadanstalten.

Enligt egen uppgift skulle polismannen, som jobbade som yttre befäl den aktuella dagen, ha tvingats jobba över för att hinna upprätta anmälan.

Riksenheten för polismål i Göteborg la ner utredning om tjänstefel, eftersom det räknas som ringa. Däremot riskerar mannen en varning från personalansvarsnämnden.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanarieöarna kokar – protesterar mot massturism

Grekiskt prinspar går skilda vägar

Prins Nikolaos av Grekland och prinsessan Tatiana av Danmark skiljer sig efter 14 års äktenskap.

Man död i villabrand

En man i 65-årsåldern har avlidit i en brand i en villa i Älvsjö i Stockholms kommun.

Vanliga maten innehåller cyanid – så lite förgiftar dig

Varje år uppsöker tusentals personer sjukhus på grund av förgiftning. En riskfaktor är vanliga frön och mandlar som finns i många hushåll. Det finns sorter som nämligen innehåller det livsfarliga giftet cyanid.

Morgonens nyheter 20 april

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Östersund

"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på E45, Ångsta.", skriver polisen på sin hemsida.