- Foto: Expressen/GT

Busschaufför pratade i mobil - fick raseriutbrott

Kastade ut passagerare som tyckte det var olämpligt att mannen pratade i mobil samtidigt som han körde bussen.


GÖTEBORG. Busschauffören ville prata ostört i sin mobiltelefon så när passagerarna påtalade att det var mindre lämpligt att prata i mobiltelefon under körning fick han ett raseriutbrott, tvärnitade och slängde ut passagerarna.

– Det var riktigt obehaglig stämning, säger Kim Oliv, som tagit bussen tillsammans med sin son Jonathan, 1 1/2, till GT.

– När det första samtalet var slut ringde han upp själv och var på väg att fortsätta prata. Då var det en äldre man som försynt gick fram och påpekade att det kanske inte var så lämpligt, säger Kim Oliv till GT.

Då brast det för den pratsamma busschauffören.

– Han gapade, skrek och gestikulerade, samtidigt som han körde. Det var speciellt otäckt som bussen började kränga så min barnvagn gungade, säger Rebecca Jönsson, 27, som reste med sina barn Kevin, 4 och Alexandra, 17 månader.

Kim Oliv gick också fram till chauffören för att försöka lugna honom. Men det blev bara värre. Vad som hände sedan finns dokumenterat på den film som Kim tog med mobilkameran.

- Han tvärnitade vid nästa hållplats och lämnade förarplatsen, Han svor och skrek om att han minsann kört buss i 17 år. Det slutade med att vi som haft synpunkter blev utslängda, säger han till GT.

Anders Larsson, trafiksäkerhetschef på Spårvägen, ser mycket allvarligt på incidenten:

– Vi har ett generellt förbud för våra buss-chaufförer att prata i mobiltelefon medan de kör. Men det här handlar lika mycket om hur man ska behandla sina kunder, det vill säga passagerarna, säger Anders Larsson till GT.

– Vi kommer att ta kontakt med chauffören för vidare åtgärder, säger han.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!