Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

23-åring tros ha misshandlat Inger, 78, till döds

- 02/04/2010, 16:55 -
Polisen beslagtog på torsdagen en röd Mazda 323 i Landskrona.

Polisen beslagtog på torsdagen en röd Mazda 323 i Landskrona.

En 23-årig man har delgivits misstanke för mordet på en 78 år gammal kvinna i Landskrona i måndags.

LANDSKRONA. Det började med ett bråk om en parkeringsplats utanför Hemköp. Det slutade med att Inger, 78, miste livet. Nu har en 23-årig man gripits och delgivits misstankar om att ha misshandlat Inger till döds.

– Vi kan inte kommentera mer eftersom vi är i ett väldigt känsligt läge, säger Mikael Persson, vid polisen, till Sydsvenskan.

Som femte person hämtades 23-åringen in till förhör - ofrivilligt.

23-åringen ska vara släkting till den man i 30-årsåldern som står registrerad som ägare till den Mazda 323 som polisen beslagtog häromdagen.

Polisen vill - av utredningstekniska skäl - inte säga om 23-åringen medgett brott.

– Utredningen är i ett känsligt läge. Jag vill inte kommentera vad mannen sagt i det första förhöret, säger Calle Persson, informatör hos Skånepolisen, till Sydsvenskan.

Och misstankarna mot 23-åringen är starka, menar polisen. Som ändrat brottsrubriceringen från vållande till annans död till mord.

– Vi gjorde bedömningen att det fanns ett likgiltighetsuppsåt. Det innebär att gärningsmannen har struntat i vilka följder hans handlande skulle få för offret.