- Foto: Stig-Åke Jönsson / SCANPIX

23-åringen begärs omhäktad för dödsmisshandeln

Men Leif Silbersky kräver att hans klient försätts på fri fot.


LANDSKRONA. Den två veckor långa häktningstiden för den 23-åring som misstänks ha slagit ihjäl en 78-årig kvinna på en parkeringsplats i Landskrona har gått ut.

Nu begärs 23-åringen häktad på nytt - med brottsrubriceringen grov misshandel och grovt vållande till annans död - men hans advokat, Leif Silbersky, menar att hans klient omedelbart ska försättas på fri fot.

– Inställningen är att den här händelsen är resultatet av olyckliga omständigheter. Att kalla det mord eller dråp, som gjorts tidigare är absurt. Jag har aldrig varit med om ett fall där man varit så långt från mord eller dråp som detta där de termerna ändå använts. Men det får ses som positivt att åklagaren i alla fall nu accepterat tingsrättens bedömning, säger Leif Silbersky till Helsingborgs Dagblad.

Enligt Silbersky kan 23-åringen inte påverka utredningen om han försätts på fri fot. Någon risk för att han ska fly finns inte heller, enligt advokaten.

– De personer som polisen ska förhöra är ju hörda och han har ju både fru och barn i Landskrona, så han har ju en stark anknytning dit, säger Leif Silbersky till Helsingborgs Dagblad.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!