Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

ÖB spenderar 101 miljoner

Nyheter | 23/09/2008 14:50

ÖB har gjort av med 101 miljoner på ett popularitetstest.

Försvarsmakten är angelägna om att veta vad de anställda tycker om sina chefer och sitt jobb. Faktiskt så angelägna att de varit beredda att lägga ner 101 miljoner kroner på det - hittills, uppger Expressen. Pengar som annars skulle användas till kompetensutveckling.

Uppdraget att utföra undersökningen gick till förre tv-profilen och forskaren Bi Puranen, vars företag kunnat visa upp en stor vinst till följd av det. Några positiva följder för försvarsmakten har varit svårare att se. En enkät utförd på försvarsmaktens interna hemsida visar att inte mindre än 60 procent uppger att de inte känt av någon förändring till följd av undersökningen.

ÖB Håkan Syren har tidigare gjort sig känd för en av försvarsmakten finansierad video där han hugger ved och talar med medarbetare. Den gick loss på 3,7 miljoner och möttes av massiv kritik i tider då försvarsmakten ständigt tvingas till nya nedskärningar.

Allan Widman, ledamot av försvarsberedningen och försvarspolitisk talesman för folkpartiet berättar för Expressen att han är starkt kritisk.

- Det framstår som helt osannolikt. Om någon begärt att jag skulle gissa vad det kostat hade jag aldrig kunnat komma fram till den summan!

- Det är svårt att plädera för förstärkningar till försvaret när den här typen av uppgifter kommer fram, säger han.

Skrivet av: