Rosengård brinner inte lika mycket

Antalet bränder i den utsatta Malmöförorten Rosengård har minskat kraftigt.


MALMÖ. Den senaste tidens garagebränder ger ingen sann bild av trenden. Antalet anlagda bränder i Rosengård minskar kraftigt.

I april brann det endast en tredjedel så många gånger jämfört med samma månad i fjol, visar en grov uppskattning från Räddningstjänsten Syd.

Ungefär ett drygt hundratal mot 36 i år. Också i jämförelse med tidigare månader och år märker man av den positiva trenden.

– Vi har haft en dialog om hur läget ser ut. Vi har goda nätverk som vi jobbar med och vi kommer att intensifiera dialogen med kommun­delen. Vi ska göra en tillsyn i garagen och vi får avvakta den för att se om vi ska ställa krav mot fastighetsägarna, säger Ida Texell till Sydsvenskan.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Protest mot Postnord-vd:ns lön – tjänar 935 000 i månaden: ”Stopp”

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

Användningen av explosiva ämnen ökade under 2023 jämfört med åren innan och ligger nu i nivå med toppnoteringen från 2019, visar statistik från Polismyndigheten.

Nordea: Trycket på hushållen lättar

Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

1 timme sedan
I stora antiterrorräder i Australien har sju personer gripits. De misstänkta har kopplingar till en tonåring som i förra veckan knivhögg en assyrisk biskop.

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

1 timme sedan
Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)