- Foto: Stefan Hansen/AP/SCANPIX

Polisen slog till mot Hells Angels

Flera personer frihetsberövats.


GUNNILSE. Efter en längre tids spaning slog polisen till mot Hells Angels lokaler strax utanför Göteborg.

Tillslaget är en del av polisen specialsatsning mot organiserad brottslighet.

- Tillslaget riktar sig mot den grova organiserade brottsligheten och har varit planerat länge, säger polisen presstalesman Stefan Gustafsson till Göteborgs-Posten.

Till grund för tillslaget ligger flera utredningar om misshandel, rån och vapenbrott. Men polisen vill inte konkretisera eftersom fler tillslag är att vänta.

- Flera personer kommer att frihetsberövas, hur många vet jag inte just nu, vi kontrollerar ett 20-tal personer så det tar lite tid innan vi är klara, säger Stefan Gustafsson, till GP.

För några dagar sedan gjorde polisens specialstyrka en razzia mot en av mc-klubbens undergrupper - Red Devils. Men det har inget att göra med dagens tillslag.

- Det var ett fristående fall; det har inget med det här att göra, säger Gustafsson.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Storm slår hårt mot Ukrainas sköra elsystem

Samband mellan sprängningar utreds – kvinna dog

Åklagare ser samband mellan den dödliga explosionen i Storvreta och sprängningar i Hässelby respektive Linköping i september. Ärendena utreds nu ihop.

10 yrken där du får jobb direkt – och lön på upp till 35 000 i månaden

Det är lågkonjuktur, men det betyder inte att det är nattsvart på arbetsmarknaden för det. Nyheter24 listar tio yrken där möjligheterna till jobb är stor.

Ica-butiken betalar en miljon för säkerheten: "Det är hemskt"

Svensk dagligvaruhandel utsätts för allt fler brott. Fler än hälften av butikerna utsattes för allt från stöld till hot och våld under första kvartalet 2024. Och kostnaden för att stävja brottsligheten kostar handlarna enorma summor.

Två döms för djurplågeri på slakteri

Grisar på ett skånskt slakteri utsattes för allvarliga och upprepade brott. Två män döms nu till villkorlig dom och dagsböter av Ystads tingsrätt, som kommit fram till att 18 djur vid slakt har lidit på ett sätt som är att bedöma som djurplågeri.

Man begärs häktad efter överfall mot advokat

Den man i 65-årsåldern som greps efter en misshandel i Norrköping i helgen har begärts häktad, på sannolika skäl misstänkt för synnerligen grov misshandel, rapporterar P4 Jönköping.