- Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX

Sidas ledning sparkas av regeringen

Anders Nordström får gå - Charlotte Petri Gornitzka ersätter.


På torsdagen sparkas ledningen för Sida, inklusive generaldirektör Anders Nordström, av biståndsminister Gunilla Carlsson (m).

Anledningen - Sida genomför inte den politik som regeringen beslutat att de ska föra.

"Vi inte kan nöja oss med att städa upp i enskilda fall, att det inte går att lappa och laga sig till ett fungerande bistånd, utan att det krävs ett rejält omtag" säger Carlsson in en kommentar, enligt Riksdag & Departement.

Konflikten mellan UD och Sida har pågått i flera år och Riksdag & Departement har publicerat ett PM där UD:s missnöje med Sida listas punkt för punkt.

Vikarierande generaldirektör blir nu Charlotte Petri Gornitzka. Hor har tidigare varit generalsekreterare för Internationella Rädda Barnen-Alliansen och innan det chef för Rädda Barnen i Sverige.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Attack mot militärbas i Irak

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

igår 21:50
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.