Linda Chens mamma vädjar nu att inte släppa ut Mats Alm.
Linda Chens mamma vädjar nu att inte släppa ut Mats Alm. - Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX

Lindas mamma: Han kommer att mörda igen

Mats Alm kan släppas ut redan nästa sommar, en miljon kronor rikare. Nu vädjar mördade Lindas mamma Juan Chen till tingsrätten.  – Ni får inte släppa ut honom. Då kommer han döda fler.


I fredags rapporterade Nyheter24 om att Mats Alm inte döms för mordet på Linda Chen utan bara för brott mot griftefriden.

Domen innebär att Mats Alm kan håva in en miljon kronor från Linda Chens livsförsäkring. Att han döms för brott mot griftefriden spelar ingen roll.

- Det finns inget undantag i försäkringen för det, säger Michael Olsson, personskadechef hos Folksam, till Expressen.

För Linda Chens familj är beskedet en katastrof. Lindas mamma Juan Chen är övertygad om att det var Mats Alm som tog livet av hennes dotter.

- Jag är säker. Han tänker bara på pengar. Han vill få ut försäkringen, säger hon.

Nu vädjar Lindas mamma till tingsrätten:

- Han ska inte släppas ut. Får han gå ut kommer han döda igen, säger hon till Expressen.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Ängelholm rapporterar om trafikolycka

Polisen i Höör rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar i olycka, Sätofta.", skriver polisen på sin hemsida.

Höjd BNP-siffra från USA

USA:s bruttonationalprodukt (BNP) ökade med 3,4 procent i fjärde kvartalet i fjol, enligt reviderade siffror från USA:s handelsdepartement.

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.