Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mc-polis påkörd av flyktbil - vild jakt följde

En polisman blev överkörd.

En polisman blev överkörd.

Bertil Ericson / SCANPIX

Nyheter | 07/06/2010 21:32

Tre personer försökte köra över en mc-polis, som öppnade eld mot flyktbilen. Innan haden de hotat personalen på Willys med en yxa.

SUNDSVALL. Polis tillkallades på onsdagseftermiddagen till Willys i Birsta. Enligt personalen hade tre personer, troligen narkotikapåverkade, uppträtt störande.

Innan polisen hann fram motade personalen ut personerna, som hämtade en yxa i bilen och uppträdde hotfullt mot personalen.

Personerna hann fly innan polis kom till platsen och en dramatisk jakt tog fart. Upp emot fem polispatruller var inblandade i jakten, bland annat en mc-polis.

När han fick kontakt med den misstänkta bilen backade den i full kraft på mc-polisen. Polismannen hann kasta sig av motorcykeln som krossades.

När personerna försökte fly från platsen sköt polismannen ett polisskott mot flyktbilens däck.

Bilen stoppades senare i Ljustadalen och två män och en kvinna kunde gripas. De misstänks nu för olaga hot och mordförsök. Ingen person ska skadats fysiskt, uppger Sundsvalls Tidning.