- Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX /

Åklagaren: HA står ej över lagen

Hells Angels kontrakt övertrumfar inte Sveriges rikes lag, menar åklagaren och avvisar de sex åtalade mc-banditernas försvarslinje i den uppmärksammade rättegången.


GÖTEBORG. De sex HA-männen står åtalade för att ha tvångstatuerat en tidigare medlem och misshandlat honom.

De hänvisar till mc-klubbens stadgar - som tydligt säger att den medlem som uteslutits inte får ha kvar sin HA-tatuering.

Men åklagaren avvisar försvarslinjen.

– Det kontrakt som visats upp har inget stöd i den svenska rättsordningen, sa kammaråklagare Per Håkan Larsson under rättegången, enligt GT.

– Därför har det ingen betydelse om målsägaren skrivit på eller inte.

En 46-årig HA-medlem tog på sig hela ansvaret för tatueringen "Out" och menar att den 47-årige exmedlemmen gått med på att återlämna sina HA-saker och att tatuera in ordet "Out".

– När han stående i vår gillestuga fick beskedet om att han var Out, blev han askgrå i ansiktet och jag tyckte uppriktigt sagt synd om honom, berättade 46-åringen.

– Då frågade jag honom om det inte var lika bra att få bort tatueringen och att vi hämtade hans saker gemensamt och då sa han ja.

Bara en av de åtalade erkänner att han själv skrivit på det kontrakt som advokat Anders Lindstrand stöder sig mot i målet, skriver GT.

Lindstrands egen klient, 46-åringen som medgett alla åtalalspunkter säger så här:

– Jag har säkert skrivit på det men jag minns inte när. Den dagen du blir medlem accepterar du ändå automatiskt hela paketet.

/
/
Hot
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Apple tappar stort i Kina

Uppgifter: Kadyrov sjuk – Kreml letar arvtagare

Tjetjeniens hårdföre ledare Ramzan Kadyrov uppges vara svårt sjuk i pankreatit. Nu planerar Kreml för regimskifte i den ryska delrepubliken, hävdar ryska oberoende Novaja Gazeta. En hårdför befälhavare nämns som möjlig efterträdare.

Polisen i Boden rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Singelolycka på Garnisindsgatan/Kyrkgatan i Bodens centrum.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Älvsbyn

1 timme sedan
"Larm om trafikolycka på riksväg 94/länsväg 356 i Älvsbyn.", skriver polisen på sin hemsida.

Vinstlyft för Hemnet

1 timme sedan
Bostadsannonssajten Hemnet redovisar ett rörelseresultat på 99 miljoner kronor för årets första kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 68 miljoner under motsvarande kvartal ett år tidigare.

Stort vinstfall för JM

1 timme sedan
Bostadsbyggaren JM gjorde en rörelsevinst på 160 miljoner kronor för första kvartalet, ner från 417 miljoner samma period i fjol.