Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lars Vilks korsfäst i Göteborg

- 06/07/2010, 19:55 -
Lars Vilks korsfäst i centrala Göteborg.

Lars Vilks korsfäst i centrala Göteborg.

Faksimil/läsarbild/GP

Chockade kunde förbipasserande se Lars Vilks korsfäst. – Jag tycker det är otäckt, säger ett vittne.

GÖTEBORG. Det är fortfarande oklart vem eller vilka som står bakom skapelsen som under tisdagens chockade förbipasserande.

Skapelsen är gjord av papier maché och har en törnekrona av hönsnät. Huvudet på den vita dockan, som spänts upp på ett svart kors, pryds av ett fotografi av Lars Vilks ansikte.

– Den är ganska välgjord. Jag håller själv på med konst och den är fint gjord. Men den har ett foto av honom som ansikte, jag tycker det är otäckt. Den står synlig mitt i rondellen som en kommentar till det här med rondellhundar, säger Anna Elisa Nilson till Göteborgs Posten.

Polis larmades vid 13-tiden om skapelsen men när de tre timmar senare kom till platsen var Lars Vilks-korsfästningen borttagen.

– Vad jag vet har vi inga uppgifter om vilka som satte dit den eller tog bort den. Jag vet inte om det upprättats en polisanmälan, säger polisens presstalesman Björ Blixter, till Nyheter24.

Korsfästningen av Lars Vilks sattes upp samma dag som rättegången mot bröderna som åtalats för ett brandattentat mot konstnärens bostad inleddes.

- Såvitt jag vet har det inte inkommit något hot i samband med korsfästningen, säger Björ Blixter till Nyheter24.