De två misstänkta förarna var så kallade friåkare, och körde alltså inte för något av de större bolagen.
De två misstänkta förarna var så kallade friåkare, och körde alltså inte för något av de större bolagen. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Två taxiförare åtalas för våldtäkt

När kvinnan återfick medvetandet satt två taxiförare med blottade kön framför henne. Nu åtalas de för våldtäkt, försök till våldtäkt och olaga frihetsberövande.


GÖTEBORG. Tidigt på morgonen den 30 april hittades kvinnan svårt chockad i centrala Göteborg. Kvinnan ska då ha blivit tillfångatagen och sedan våldtagen av två taxiförare.

Kvällen innan tog kvinnan och hennes väninna taxin hem efter en fest. Taxin lämnade först en kvinna men när taxin kommit hem till den andra kvinnan upptäcker hon att föraren sitter med blottat kön.

Föraren låser då bildörrarna och ringer sin kompis. Han kommer körande i en bil och tar direkt stryptag på kvinnan som förlorar medvetandet. När hon senare vaknar upp, på en okänd plats, sitter båda männen med blottade könsorgan. Den yngre av männen, 26-åringen, ska då haft samlag med kvinnan.

- Det är vad mannen själv har berättat. Han hävdar att det var frivilligt från kvinnans sida, säger kammaråklagare Helena Treiberg Claeson till Göteborgs Posten.

Den äldre föraren, 33 år gammal, förnekar att han något sexuellt samröre med kvinnan. Men han åtalas dock för olaga frihetsberövande och är enligt åklagaren medgärningsman, uppger GP.

Rättegången inleds på måndag.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Huawei får ta del av hemlig information

1 timme sedan
Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

1 timme sedan
En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.