Tvååringen misstänks ha mördats av sin styvpappa.
Tvååringen misstänks ha mördats av sin styvpappa. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Styvpappa häktad för tvåårings död

Den 24-årige mannen har begärts häktad av åklagare för mordet på sin 2-årige styvson. Mannen förnekar mord eller dråp men erkänner misshandel.


MJÖLBY. Mannen greps och anhölls på onsdagen misstänkt för mord på sin tvåårige styvson, efter det att obduktion visat att barnet dödats av yttre våld.

Under häktningsförhandlingar på fredagen förnekade mannen mord eller dråp men medger att han utövat visst våld mot pojken.

- Han hade vissa tankar om hur skadorna kunnat uppstå. Det har inte varit några tillhyggen, det har varit en annan form av våld, säger kammaråklagare Britt-Louise Viklund till Corren.

Att 24-åringen häktas för vållande till död innebär att rätten tror att han inte haft för avsikt att döda barnet.

- Han är fruktansvärt bedrövad över händelsen som sådan. Men det som var positivt för oss var att tingsrätten inte fann sannolika skäl för mord eller dråp, säger mannens advokat Anders Kihlstedt, till Corren.

Åklagaren har bett om att mannen ska genomgå en så kallad liten sinnesundersökning, vilket 24-åringens advokat godkänt.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Försäljningsfall för Ericsson

Tidig påsk lyft för dagligvaruhandeln

Försäljningen i dagligvaruhandeln ökade med 6,7 procent i mars, jämfört med samma månad 2023.

Fred i Ukraina på agendan när Scholz möter Xi

Tysklands förbundskansler Olaf Scholz träffar Kinas president Xi Jinping i Peking på tisdagsmorgonen.

Irans attack: Amina, 7 år, träffades av splitter

Explosionerna ovanför Negevöknen i Israel var intensiva och luftförsvarets sirener ljöd. Men beduinfamiljen al-Hasoni hade ingenstans att ta skydd när splitter började falla från skyn. Nu kämpar deras sjuåriga dotter för sitt liv.

Upptäckt: Hundra gånger mer plast på havets botten

1 timme sedan
Enorma mängder plast flyter runt på och i havet. Men uppemot hundra gånger mer plast finns på havets botten, enligt en studie som bygger på videor från undervattensdrönare. Jag tycker att volymen och mängden på havsbotten är rätt stötande, säger forskaren Denise Hardesty.

Asienbörser backar rejält

1 timme sedan
Det var stora nedgångar i index på ledande börser i Asien i den inledande tisdagshandeln, mest beroende på skiftande signaler om den kinesiska ekonomin. Medan tillväxtsiffran för årets första kvartal var högre än väntat, 5,3 procent, överraskade siffrorna för detaljhandel och industriproduktion negativt.