Vid Reimersholme, alldeles intill Södermalm i Stockholm, drunknade en 28-årig kvinna natten mot lördag.
Vid Reimersholme, alldeles intill Södermalm i Stockholm, drunknade en 28-årig kvinna natten mot lördag. - Foto: Fredrik Persson/Scanpix

Kvinna drunknade under nattdoppet

Kompisgänget skulle svalka sig med ett nattbad efter en lång och varm dag i solen. Men en av dem drunknade.


STOCKHOLM. Kompisgänget tog sig ett svalkande nattdopp vid bryggorna på Reimersholme intill Södermalm i Stockholm. Det var många människor på plats - men en av dem, en 28-årig kvinna, försvann hastigt.

Hon hade drunknat.

– De hade vänt ryggen till en kort stund, sen var hon försvunnen, säger Magnus Nilsson, stationsbefäl på Södermalmspolisen, till Aftonbladet.

En stor räddningsaktion kallades till platsen och efter ungefär en kvart hittade man henne.

– Det var mycket oroligt på platsen, med många skärrade och chockade personer, säger branförsvarets operatör, Hans Eriksson, till nyhetsbyrån Sveriges Nyheter.

Under lördagen har hon kämpat för sitt liv på Södersjukhuset – men i eftermiddags avled hon.

– De skador hon fick var för allvarliga. En tragisk händelse, säger Magnus Nilsson till Aftonbladet.

Kvinnan är inte ensam om att ha drunknat under den stekheta sommaren. Bara under juli månad har mellan elva och tolv personer drunknat, enligt Svenska Livräddningssällskapet.

– Vi ser en tydlig koppling mellan olyckorna och värmen, säger Karin Brand, generalsekreterare i Svenska Livräddningssällskapet, till Aftonbladet.

Man ska aldrig dricka alkohol och bada och se till att inte vara ensam, menar Karin Brand.

/
/
/
/
Senaste nytt

Klädåtervinnaren ansöker om konkurs

1 timme sedan

Israel planerar evakuering av Gaza

2 timmar sedan
Israels premiärminister Benjamin Netanyahus stab uppgav tidigt på måndagen att militären lagt fram en plan för evakuering av civila från Gaza tillsammans med en "operationsplan".

Tiotusentals marscherade för Bolsonaro

3 timmar sedan
Inför en enorm folkmassa i São Paulo förnekade Brasiliens förre ledare Jair Bolsonaro att han försökte iscensätta en kupp för att stanna vid makten efter sin valförlust i oktober 2022.

Ukraina: Navalnyj dog av blodpropp

igår 20:52
Den ryske regimkritikern Aleksej Navalnyj dog av "naturliga orsaker", närmare bestämt en blodpropp. Det säger Ukrainas Kyrylo Budanov, chef för Ukrainas militära underrättelsetjänst, till ukrainsk tv.

Macron värd för europeiskt Ukrainamöte

igår 19:50
Frankrikes president Emmanuel Macron är på måndagen värd för en främst europeisk konferens om hur stödet till Ukraina kan öka. Minst 17 stats- och regeringschefer har anmält närvaro i mötet som hålls i Élyséepalatset i Paris.

Misstänkt mord i centrala Stockholm

igår 19:44
En äldre person har hittats död i en lägenhet på Kungsholmen i centrala Stockholm. Det går inte att utesluta att ett brott ligger bakom dödsfallet och polisen har inlett en förundersökning om mord, skriver Expressen.