Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stort oljeläckage i centrala Stockholm

Hundratals liter ska enligt uppgift läckt ut.
1 av 3

Hundratals liter ska enligt uppgift läckt ut.

Nyheter24

Fiskebåten Benli skönk vid 15.30-tiden i centrala Stockholm.
2 av 3

Fiskebåten Benli skönk vid 15.30-tiden i centrala Stockholm.

Nyheter24

Kustbevakningen hoppas att kunna ta hand om oljan inom de närmaste timmarna.
3 av 3

Kustbevakningen hoppas att kunna ta hand om oljan inom de närmaste timmarna.

Nyheter24

Nyheter | 19/07/2010 20:23

Stora delar av centrala Stockholms vatten hotas efter det att en fiskebåt sjunkit och hundratals liter olja läckt ut. – Vi badar i olja, säger ett vittne till Nyheter24.

STOCKHOLM. Larmet kom in klockan 15.30 till polisen om att en fiskebåt sjunkit och läckt ut olja i Skeppsholmen, vid hamnen framför Moderna museet

Räddningstjänsten och Kustbevakningen var snabbt på plats och kunde konstatera att hundratals liter olja läckt ut och att stora delar av den känsliga vattenmiljön i centrala Stockholm var i farozonen.

– Vi vet inte exakt hur mycket olja det har läckt ut men förmodligen rör det sig om hundratals liter, säger Jesper Månsson, vakthavande befäl vid Kustbevakningen, till Nyheter24.

Efter ett par timmar kunde Kustbevakningen ringa in olja i vattnet och börja suga upp den.

– Rent estetiskt ser det för jävligt ut, säger Månsson till Nyheter24.

Båtägaren kände till läcka

Fiskebåtens ägare ska sedan en längre tid haft problem med skulder. Enligt uppgifter till Nyheter24 ska båten utmätts av Kronofogden och båten har stått i väntan på att tas hand om i flera månader.

– Den tidigare ägaren visste att det fanns en läcka och sa att han skulle tömma tanken. Men han har bara skitit i det, säger ett vittne till Nyheter24.

Enligt Kustbevakningen ska måndagens oljeutsläpp inte drabba naturen i någon större utsträckning. Personal på plats hoppas få kontroll på oljan som läckt ut inom de närmaste timmarna.

– Just nu tror vi inte att det kommer att han några större effekter på naturen, säger Jesper Månsson till Nyheter24.