Mest lästa

Nya lagen många husägare missat – kan ge 3 000 kronor i böter

Populära sylten kan bli olaglig – efter mer än 100 år

En ny EU-lag riskerar att sätta stopp för en svensk sylttillverkares klassiska recept. Anledningen? Det innehåller för mycket socker.

SMHI utfärdar varning för kraftiga snöbyar – här blir det värst

SMHI har utfärdat en gul varning för snö. På sina håll kan det komma upp till 10 centimeter nederbörd.

Brödernas-anställd gömde 100 kilo knark i restaurangens omklädningsrum

I dagarna dömdes en tidigare Brödernas-anställd till fem års fängelse. Mannen, som är i 20-årsåldern, hade gömt över 100 kilo knark i restaurangens personalutrymmen.

Kvinna "hittade inte" till kassan på Ikea – får ersättning

En kvinna gick för att handla möbler i en Ikea-butik. Men när hon skulle betala hittade hon inte kassorna. Hon lämnade butiken utan att betala och får nu ersättning av domstolen.

Sylten som kan bli olaglig – här är hela listan

Mer bär i sylten – det föreslås i ett nytt förslag som EU-kommissionen röstar om i dagarna. Får det grönt ljus är det många syltsorter på den svenska marknaden som ligger risigt till. Vi har granskat vilka.

Varning för ymnigt snöfall – här kan det komma 10 centimeter

Nu är mördarsniglarna tillbaka – ovanligt tidigt

Redan i april har mördarsniglarna börjat dyka upp på flera platser, och enligt snigelexperten Ted von Proschwitz finns det mycket som talar för ett snigelår. Här får du veta hur du minimerar risken för sniglar i trädgården.

Polisjakt på beväpnad person – 60-tal personer instängda

Ett 60-tal människor är instängda i en konferenslokal i centrala Bollnäs medan en polisjakt pågår, rapporterar P4 Gävleborg.

Galaxens mest massiva svarta hål har hittats

Pensionärer köpte 87 vapen – kände sig otrygga

När Tullverkets kontrollgrupp öppnade en misstänkt försändelse från Tyskland fann de ett 80-tal olagliga elchockvapen. Men beställarnas ålder förvånade. Genomsnittsåldern hos de identifierade mottagarna var 69 år.

Därför ska du ALDRIG låta dina palettblad blomma

I en intervju med Nyheter24 delar växtexperten med sig av varför man inte borde låta sina palettblad blomma och vilka fördelar det finnsmed att klippa bort blommorna.

Så kan majbrasan hotas av nya lagen – risk för böter

Misstänkt farligt föremål i Norrköping – bombskyddet inkallat

Ett misstänkt farligt föremål har hittades i Norrköping under lördagsmorgonen. Strax innan klockan två på eftermiddagen meddelar Nationella bombskyddet att det troligen rör sig om någon form av brandbomb.

Max hamburgares stora ändring – första gången på 15 år

Hamburgerkedjan Max har totalt 150 restauranger runt om i Sverige. Nu har de genomfört en förändring som kommer påverka dem allihopa. Har du lagt märke till den ännu?

Nytt jobb? Här är 9 branscher som skriker efter folk just nu

Telia backar efter hårda kritiken: "Stor oro"

Telia drar tillbaka ett förslag efter att ha mött kritik. Ett avslöjande från Aftonbladet visade att telekombolaget planerade att övervaka sina anställdas datorer.

Kommunen frias efter femåriga John Walters död – föräldrarna får inget skadestånd

Nu kan du söka hjälp hos 1177 – om du har klimatångest

Varje år tar 1177 emot miljontals samtal från oroliga, sjuka eller skadade medborgare. Nu har de lagt till ytterligare en typ av rådgivning för att förbättra psykisk hälsa.

Tidigare justitieministern Anna-Greta Leijon är död

Sveriges tidigare justitieminister, socialdemokraten Anna-Greta Leijon, har avlidit, skriver Aktuellt i politiken.

Man död – klämdes fast under maskin

En man i 55-årsåldern har avlidit i en arbetsplatsolycka i Barnarp i Jönköping.

Här är elsparkcyklarna med högst olycksrisk

Ett riktigt vårtecken börjar synas på våra gator – elsparkcyklarna. Och ett nästan lika tydligt vårtecken är frågan om deras säkerhet. En ny studie från Chalmers tekniska högskola visar på tydliga skillnader i säkerhet mellan olika modeller.

Flicka allvarligt skadad efter hundattack

En flicka i tioårsåldern har fått föras till sjukhus efter att hon blivit biten av en större hund i Storfors i Värmland.