En av Stockholms största pedofilhärvor har avslöjats sedan mannen greps i Farsta.
En av Stockholms största pedofilhärvor har avslöjats sedan mannen greps i Farsta. - Foto: Anders Wiklund / SCANPIX

Stockholms största pedofilhärva avslöjad

Utredningen kring den misstänkta pedofilen som greps i somras växer. Nu tror polisen att det kan röra sig om en av Stockholms största pedofilhärvor - någonsin.– Ett väldigt ovanligt ärende, säger Ewa Scherlin.


STOCKHOLM. Den 34-årige mannen greps i början av juli i Farsta sedan han ofredat en flicka i en park. Polisen fattade misstankar om mannen när de gick igenom den filmkamera han då bar med sig.

Senare beslagtog polisen runt 180 filmer i 34-åringens bostad. I flera fall innehöll filmerna fullbordade, grova våldtäkter av barn.

-På dessa filmer har han bland annat spelat in övergrepp där han själv finns med, säger Ewa Scherlin som är gruppchef för familjevåldgruppen på Söderortspolisen till SVT.

Hittills har polisen arbetat sig igenom en femtedel av filmerna. Offren är mellan sex och tio år gamla men förutom deras utseende vet polisen inte vilka det är.

-Jag vill verkligen betona att det här är ett ovanligt ärende, att ha en känd gärningsman som sitter häktad men okända målsägande, alltså fickorna, ofta är det tvärtom, säger Ewa Scherlin till SVT.

Mannen har häktats vid Södertörns tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för minst två fall av grov våldtäkt mot barn, sexuellt ofredande och barnpornografibrott.

Utredningen är än så länge i sin början och det som nu hittats tyder på att det rör sig om en av Stockholms största pedofilhärvor någonsin.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/
/