Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skottskadad 52-åring åtalad med Tjock-Steffe

- 03/08/2010, 21:27 -
Fyra män jagas efter att ha attackerat en man och hans son i deras hem (bilden har inget direkt samband med artikeln)

Fyra män jagas efter att ha attackerat en man och hans son i deras hem (bilden har inget direkt samband med artikeln)

Jonas Ekströmer / SCANPIX

Den 52-årige man som överfölls i sitt hem i måndags åtalades förra året i en miljonstöld, tillsammans med Uppsalamaffians beryktade ledare Tjock-Steffe.

UPPSALA. Som Nyheter24 rapporterat om attackerades en 52-årig pappa och hans 24-årige son av fyra maskerade män i sitt hem på måndagskvällen.

- Vi har våra aningar om vad som kan ligga bakom, men behöver höra fler personer och göra omförhör innan vi kan uttala oss, säger Christer Nordström, presstalesman vid Uppsalapolisen, till UNT.se.

Den skottskadade 52-åringen har flera kopplingar till den kriminella världen. Förra året åtalades han i en omfattande stöldhärva, tillsammans med Stefan "Tjock-Steffe" Eriksson.

Enligt Expressen hade de tagit sig in i ett hus och stulit smycken, konst och andra dyrbarheter för en miljon kronor. I huset bodde en sambo till en tidigare medlem i Uppsalamaffian.

52-åringen friades eftersom hans roll enbart varit att låsa upp dörren eftersom han tidigare fått en nyckel av husets ägare.

Under tisdagen kan polisen varken bekräfta eller dementera att måndagens attack har några kopplingar till Uppsalamaffian.

- Det vet vi ännu inte eftersom vi inte har någon klar motivbild. Vi tittar på det här förutsättningslöst och utesluter ingenting i det här läget, säger Christer Nordström till Expressen.se.

Mörk Audi hetaste spåret

Den skottskadade 52-åringen och han son mår efter omständigheterna bra, och har förhörts av polisen.

– De är helt oförstående till varför gärningsmännen kom till huset, säger polisens presstalesman Christer Nordström till UNT.

Enligt polisen har de inte upplevt att de varit hotade, eller på något annat sätt känt oro för att något ska hända, den senaste tiden.

Polisens tror nu att gärningsmännen flydde i en mörk Audi, som sågs köra i mycket hög hastighet i ett närliggande område. Tidigare har polisen påträffat en röd Mazda 626, som troligtvis varit gärningsmännens första flyktbil.