Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Aktivister gripna vid militärövning

- 06/08/2010, 17:23 -
Ytterligare två personer från Ofog greps efter att ha tagit sin in på militärområdet.

Ytterligare två personer från Ofog greps efter att ha tagit sin in på militärområdet.

Nätverket Ofog

Två aktivister greps efter att tagit in sig på militärområdet för att protestera mot amerikansk-svenska bombövningarna i området.

ÄLVSBYN. Aktivisterna är med i den antimilitaristiska organisationen Ofog och har under en längre tid kritiserat militärövningen.

Under fredagen greps ytterligare två personer från organisationen för att ha tagit sig in på området.

- Vi har fått det bekräftat att skyddsvakter griptit två aktivister på området, men vet inte mer om detaljerna eller exakt vad de gjort, säger Per Wahlström, länsvakthavande befäl vid Luleåpolisen, till Norrländska Socialdemokraten.

Anledningen sägs vara för att protestera mot det svensk-amerikanska samarbetet.

- USA driver just nu ockupationskrig i Afghanistan där 90 procent av de som dödas är civila, därför är det helt oacceptabelt att USA ska få öva krig här. Alla har eget ansvar för våra egna handlingar och därför har jag som medborgare en skyldighet att ingripa så att inte orättvisor ska fortgå i vårt namn, skriver Caspar BehrendtOfogs hemsida, en av personerna som ska ha gripits inne på Vidselområdet nu på fredagen.