En rasande rottweiler gick till attack när Mia Jonsson, 39, var ute och joggade.
En rasande rottweiler gick till attack när Mia Jonsson, 39, var ute och joggade. - Foto: Alessandro Della Valle/AP/Scanpix

Mia, 39, attackerades av mördarhund

Mia Jonsson, 39, joggade i löparspåret när mördarhunden gick till attack.


BORÅS. Mia Jonson, 39, joggade när mördarhunden gick till skoningslös attack.

Hunden slet med sina tänder - gång på gång - stora köttstycken från hennes kropp.

– Jag slogs för mitt liv. Vi måste fråga oss om vi vill ha sådana här hundar på våra gator, säger hon till Expressen.

– Läkarna säger att jag har haft tur. Jag hoppas bara att jag kommer att kunna använda mina armar och ben som vanligt i framtiden, säger hon.

Mia Jonsson hade kommit hem från semestern och skulle ta en avkopplande joggingtur när hon möter en kvinna med en hund vid sin sida.

– När jag närmar mig ett skogsområde ser jag hur en kvinna sitter på huk och håller i sin hund. Den hoppar lite, men jag tänker inte mer på det, säger hon till Expressen.

Ägaren skrek plötsligt till.

– Jag hörde att ägaren skrek ”sitt, sitt” till hunden. Sen sa hon till mig att han bara ville hälsa. Men det var det sista han var ute efter, säger Mia till Aftonbladet.

Rottweilerhanen gör gång på gång utfall mot Mias strupe - och hon får skydda sig med sina armar och ben.

– Jag kom att tänka filmer där man ser hur hundar har bitit sig fast i skyddsvantar. Så såg det ut - den hängde från mina underarmar, säger Mia till Expressen.

Till slut lyckas hon slå ifrån sig hunden. Och enligt läkarna hade hon tur som inte förlorade armar eller ben. Hunden ska nu avlivas.

– Sådana här hundar ska inte få finnas bland människor eller åtminstone bära munkorg. Jag kämpade för mitt liv och hade det varit barn med i bilden, så hade det varit kört, säger Mia Jonson till Aftonbladet.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!