Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Befäl hotade stycka soldat

- 09/08/2010, 21:05 -
Ett befäl ska ha hotat med att stycka värnpliktiga. (Bilden har inget direkt samband med artikeln)

Ett befäl ska ha hotat med att stycka värnpliktiga. (Bilden har inget direkt samband med artikeln)

Gunnar Ask/SCANPIX

Ett befäl inom Försvarsmakten hotade att slå ihjäl den som brände en koppling. Samma befäl ska även ha hotat att stycka den värnpliktige som hade lämnat krutrester i handfatet.

Det var under Försvarsmaktens fordonsutbildning som befälet hotade de värnpliktiga. När befälet gick igenom kopplingssystemet ska han hotat att slå ihjäl den som bränner en koppling.

"Han skulle få titta sig över axeln resten av livet. Jag är inte särskilt snabb, men jag är jävligt envis. Jag sitter hellre två år på Kumlaanstalten än att jag låter den jäveln leva", ska mannen ha sagt enligt en värnpliktig, uppger Expressen.

Vid ett annat tillfälle ska befälet hotat med att stycka den värnpliktige som hade lämnat krutrester i handfatet  "i minst tre delar". Befälet ska ha sagt att han hellre satt tre år på Kumlaanstalten än lät "den jäveln" leva.

Mannen nekar till att han har sagt de här sakerna, men medger att han kan ha uttryckt sig klumpigt. Men aldrig i syfte att hota, kränka eller trycka ner den värnpliktige, skriver Expressen.