Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Svenska politiker är träaktiga och fega"

Nyheter | 25/01/2009 14:11

I USA är det tvärtom.

I alla fall om vi väljer att resonera i samma linje som Dick Erixon. I dag skriver han nämligen om den svenska mentaliteten jämfört med den amerikanska inför politiken.

"Amerika är en betydligt starkare, djupare och mer levande demokrati än Sverige. Det är därför politiken där blir så spännande. Det är folket som röstar fram färgstarka politiker, just den typ av personer som svenska partier gör allt för att stoppa. Här hemma ska man vara en “lagspelare”, dvs lyda partiledningen och i oändlighet upprepa partiets kollektiva tramsigheter. Aldrig stå för något själv. Bara lyda", skriver han.

Och Lotta Gröning menar att vi svenskar i stället plockar fram samma engagemang, spontanitet och känslor inför "Ingvar Oldsberg i ”På spåret” som USA gör inför de färgstarka politikerna.

"Vi får gärna vara supportrar till politikerna men inte kritisera dem, för då betecknas vi som osolidariska", skriver Gröning om svenskarna.

Skrivet av: