Skadeståndet hade förvanlats till sand när Therese blev myndig.
Skadeståndet hade förvanlats till sand när Therese blev myndig. - Foto: CAMAY SUNGU/AP/Scanpix

Therese blev sexutnyttjad - och blåst på sitt skadestånd

När Therese, 19, var liten utsattes hon för sexuella övergrepp av en grannpojke. Nu har föräldrarna blåst henne på skadeståndet: 103 800 kronor.


Therese var tolv år gammal när hon fick 103 800 kronor i skadeersättning efter att hon utsatts för sexuella övergrepp av en grannpojke.

Nu finns 48 öre kvar på kontot, uppger GT.

– Det är något som inte stämmer. Jag förstår inte hur allt kunde få försvinna, säger Therese till tidningen.

En överförmyndare ska egentligen ha hand om pengarna - om föräldrarna inte anses kunna hålla ordning på ekonomin. Och Thereses föräldrar har en historia med ekonomiska svårigheter. De har fått bidrag av socialtjänsten och hamnat hos kronofogden vid åtskilliga tillfällen.

Men överförmyndaren, Jarl Karlsson (s), kollade aldrig upp föräldrarnas ekonomi, utan hävde spärren till kontot och gav dem fri tillgång till Thereses pengar.

– Har vi gjort något fel så får de som ska undersöka sådant göra det. Vi litade förmodligen på föräldrarna, som nog gjorde ett gott intryck, säger Jarl Karlsson till GT.

Eva von Scheele, förbundsjurist på Sveriges kommuner och landsting, menar att en noggrannare kontroll bör göras i liknande ärenden.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

Attack mot militärbas i Irak

En person dödades och flera skadades i en attack från luften mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt källor i det irakiska inrikesministeriet och militären.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.