Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Therese blev sexutnyttjad - och blåst på sitt skadestånd

- 23/08/2010, 10:54 -
Skadeståndet hade förvanlats till sand när Therese blev myndig.

Skadeståndet hade förvanlats till sand när Therese blev myndig.

CAMAY SUNGU/AP/Scanpix

När Therese, 19, var liten utsattes hon för sexuella övergrepp av en grannpojke. Nu har föräldrarna blåst henne på skadeståndet: 103 800 kronor.

Therese var tolv år gammal när hon fick 103 800 kronor i skadeersättning efter att hon utsatts för sexuella övergrepp av en grannpojke.

Nu finns 48 öre kvar på kontot, uppger GT.

– Det är något som inte stämmer. Jag förstår inte hur allt kunde få försvinna, säger Therese till tidningen.

En överförmyndare ska egentligen ha hand om pengarna - om föräldrarna inte anses kunna hålla ordning på ekonomin. Och Thereses föräldrar har en historia med ekonomiska svårigheter. De har fått bidrag av socialtjänsten och hamnat hos kronofogden vid åtskilliga tillfällen.

Men överförmyndaren, Jarl Karlsson (s), kollade aldrig upp föräldrarnas ekonomi, utan hävde spärren till kontot och gav dem fri tillgång till Thereses pengar.

– Har vi gjort något fel så får de som ska undersöka sådant göra det. Vi litade förmodligen på föräldrarna, som nog gjorde ett gott intryck, säger Jarl Karlsson till GT.

Eva von Scheele, förbundsjurist på Sveriges kommuner och landsting, menar att en noggrannare kontroll bör göras i liknande ärenden.