- Foto: Tullverket

Tio år för kokain i broccoli

Hovrätten har fastställt straffen för två män som försökte smuggla in 105,6 kilo kokain i Sverige.


MALMÖ. Under tisdagsförmiddagen avkunnade hovrätten sin dom. Och för de två åtalade kokainsmugglarna blev straffet samma som i tingsrätten. Tio års fängelse vardera för försök till grovt narkotikabrott.

De två dömda männen jobbar som hamnarbetare och är 44 och 46 år gamla.

Polisen kom kokainet på spåren redan i Tyskland där en ecuadoriansk container, enligt en tipsare, kunde innehålla narkotika.

Gömt bland fryst broccoli hittades dunkar med sammanlagt 106,5 kilo kokain. Knarket beräknas, enligt polisen, vara värt en halv miljard kronor på gatan.

– Det är det största partiet som beslagtagits som vi med stor sannolikhet tror var ägnat för den svenska marknaden, säger tullverkets narkotikaexpert, Lars Hansson, till Kvällsposten.

Polisen bytte ut kokainet mot strösocker och lät det fortsätta mot Sverige.

Den svenska polisen hade hoppats på att kunna gripa hjärnorna bakom smugglingsförsöket. Men man fick till slut nöja sig med de båda hamnarbetarna, som plockade upp partiet.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

USA:s senat: Ja till Ukrainastöd

Senaten i USA:s kongress röstar ja, efter representanthusets ja i helgen, till ett stöd på nära 61 miljarder dollar till Ukraina. Kiev har väntat på det sedan i höstas för att stå emot Ryssland.

Rysk robotattack mot Charkiv

1 timme sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

2 timmar sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

3 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.