Tågolycka
Tåget som kraschade med en grävmaskin - Foto: Håkan Sjöström/ Norrköpings Tidningar / SCANPIX

24-åringen död efter tågkraschen

Kvinnan avled trots akut operation efter att ha suttit på tåget som krockade med en grävmaskin.


KIMSTAD. Den 24-åriga kvinna som skadades allvarligast när ett X2000-tåg kraschade med en grävskopa på söndagskvällen har avlidit.

Kvinnan opererades akut på Linköpings universitetssjukhus för sina svåra skador med kunde till slut inte räddas, uppger Expressen.

Totalt fördes 18 personer till sjukhus efter olyckan som inträffade utanför Norrköping. Elva av dem har kunnat lämna sjukhuset under måndagen.

Tidigare cirkulerade uppgifter om att X2000-tåget ska ha kört för fort innan kraschen. Uppgifter som sedan tillbakavisades av polisen som sa sig sakna uppgifter om vilken hastighet tåget höll.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bryssel stoppar ytterhögerns möte – kritiseras

Flöjtkråkan och hunden – återförenade vänner

Den osannolika vänskapen mellan en fågel och en hund i australiska Queensland får fortsätta. Kompisarna har hundratusentals följare på Instagram, men deras vänskap blev för några veckor abrupt avbruten.

Polisen i Karlstad rapporterar om brand

"Det brinner i ett flerfamiljshus i Skåre", skriver polisen på sin hemsida.

Trump startar strömningstjänst

Ex-presidenten Donald Trumps mediekoncern Trump Media & Technology Group ska lansera en strömningstjänst – samtidigt som bolaget fortsätter att rasa på USA-börsen.

Strejkvarsel på Heathrow

Gränskontrollanter på den stora Londonflygplatsen Heathrow varslar om strejk i slutet av månaden. Mellan den 29 april och 2 maj väntas över 300 medlemmar i fackförbundet PCS lägga ned sitt arbete och lämna passkontrollen.

Polisen i Värnamo rapporterar om bedrägeri

"Bedragare misstänks för bedrägeri", skriver polisen på sin hemsida.