- Foto: Drago Prvulovic/Scanpix

Polisen bekräftar: Serievåldtäktsman härjar i Örebro

Misstänkt samband bekfrätas av polisen.


ÖREBRO. Spekulationerna om att en och samme gärningsman ligger bakom flera av de många våldtäkterna och överfallen i Örebro de senaste åren har funnits länge.

Nu går polisen för första gången ut och bekräftar att de ser ett tillräckligt tydligt samband mellan brotten för att de ska gå ut med att det rör sig om en serievåldtäktsman. Exakt hur många våldtäkter samme man ligger bakom vet de dock inte ännu.

– Vi tycker att vi kan se ett samband i åtminstone fyra av de anmälda fallen. Det handlar om två fullbordade våldtäkter och två våldtäktsförsök. Där vi ser att vi troligen har samma gärningsman, säger Torbjörn Carlson, Örebropolisens informationschef, till Sveriges Radios Ekot.

Någon misstänkt finns dock fortfarande inte. Detta trots att polisen intervuat hundratals vittnen och tagit 400 DNA-prov.

Nu hoppas de att någon som vet något ska höra av sig.

– Det kan finnas någon ute i samhället som anar och tror att någon i någons närhet har någon typ av samröre med det här eller rent av vetskap om det därför vill vi vädja till allmänheten att verkligen höra av sig till oss om man har tankar eller funderingar. Vi kommer hantera de här tipsen med största sekretess och i samråd med den som lämnar dem, säger Torbjörn Carlson till Ekot.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bil misstänks ha sprängts i Landskrona

Sveriges Radio har tekniska problem

Sveriges Radios hemsida och app är delvis ur funktion.

Spelar ingen roll för vikten när du äter

Det är inte när på dygnet du äter utan hur mycket som avgör. Det budskapet kommer från amerikanska experter som gått igenom befintlig forskning om hur så kallade ätfönster påverkar vikt och hälsa.

Järfälla: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Samtal om rök som väller ut från tak på tennishall i Kallhäll.", skriver polisen på sin hemsida.

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

1 timme sedan
Ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M) slår ifrån sig kritiken som riktats mot honom i samband med att en kvinna avskedades från Energimyndigheten, rapporterar SR:s Ekot.

"Europa för beroende av krut från Kina"

1 timme sedan
Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.