Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisen bekräftar: Serievåldtäktsman härjar i Örebro

Drago Prvulovic/Scanpix

Nyheter | 15/09/2010 16:58

Misstänkt samband bekfrätas av polisen.

ÖREBRO. Spekulationerna om att en och samme gärningsman ligger bakom flera av de många våldtäkterna och överfallen i Örebro de senaste åren har funnits länge.

Nu går polisen för första gången ut och bekräftar att de ser ett tillräckligt tydligt samband mellan brotten för att de ska gå ut med att det rör sig om en serievåldtäktsman. Exakt hur många våldtäkter samme man ligger bakom vet de dock inte ännu.

– Vi tycker att vi kan se ett samband i åtminstone fyra av de anmälda fallen. Det handlar om två fullbordade våldtäkter och två våldtäktsförsök. Där vi ser att vi troligen har samma gärningsman, säger Torbjörn Carlson, Örebropolisens informationschef, till Sveriges Radios Ekot.

Någon misstänkt finns dock fortfarande inte. Detta trots att polisen intervuat hundratals vittnen och tagit 400 DNA-prov.

Nu hoppas de att någon som vet något ska höra av sig.

– Det kan finnas någon ute i samhället som anar och tror att någon i någons närhet har någon typ av samröre med det här eller rent av vetskap om det därför vill vi vädja till allmänheten att verkligen höra av sig till oss om man har tankar eller funderingar. Vi kommer hantera de här tipsen med största sekretess och i samråd med den som lämnar dem, säger Torbjörn Carlson till Ekot.