Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Domen för Vilksattentatet fastställd

- 23/09/2010, 11:53 -
1 av 2

BJÖRN LINDGREN / SCANPIX

2 av 2

LEIF R JANSSON / SCANPIX /

Hovrätten fastställer tingsrättens dom.

HÖGANÄS. Det blir ingen straffskärpning för de två bröder som dömts för försök till mordbrand efter det brandattentat Lars Vilks utsattes för den 15 maj i år.

Åklagaren, som yrkade sex respektive fyra års fängelse för de två bröderna, överklagade den tidigare domen och ville ha en straffskärpning med sex månader.

Men domen från tingsrätten, tre års fängelse för den 21-årige och två år för den 20-årige, fastställs i stället av hovrätten, uppger Helsingborgs Dagblad.

Lars Vilks befann sig inte i sitt hem när bröderna sprutade in brandfarlig vätska i hans hem och tände eld. Elden självslocknade men bröderna lämnade graverande bevisning efter sig i form av bland jackor, körkort och lägenhetsnycklar. Dessutom brände sig en av bröderna så illa att han tvingades uppsöka sjukhus.

Lars Vilks har länge levt under hot sedan han 2007 hamnade i blickfånget efter att ha ritat profeten Muhammed i form av en rondellhund.