- Foto: Ronneby

Ronneby ej rädda för OG

Det kriminella nätverket Original Gangsters, OG, hotar sverigedemokratiska politiker och vill tvinga dem att lämna fullmäktige i Ronneby. Men kommunen tar hoten med en klackspark.


RONNEBY. I en intervju med Sveriges Radio Blekinge hotar Original Gangsters Sverigepresident, Lars Bergqvist, de sverigedemokrater som tagit plats i kommunfullmäktige.

På sikt vill OG tvinga samtliga sd-politiker i landet att lämna sina stolar i kommunfullmäktige tomma. Med början i just Ronneby.

Men där tar kommunen lätt på hoten.

– Vi bedömer att det finns intentioner att begå brott, men att kapaciteten inte är stor, säger Per Drysén, säkerhetssamordnare på Ronneby kommun, till P4 Blekinge.

Det kriminella nätverket uppges vara för litet för att kunna sätta sina hot i verket.

Kommunen tar ansvar för säkerheten vid de möten som sker i kommunal regi. I övrigt får sverigedemokraterna förlita sig till egna säkerhetsarrangemang, förklarar Per Drysén.

– När sverigedemokrater själva som personer eller parti arrangerar möten eller liknande, så är det inte vi som kommun som har ansvaret för deras säkerhet, säger han till SR.

Också på rikskriminalstyrelsen tonar man ned faran.

– Original Gangsters är inte så stort som presidenten vill göra gällande, säger Tommy Hydfors, biträdande rikskriminalchef, till SR.

Men helt säker kan man å andra sidan inte vara, menar han.

– Man kan aldrig ge några garantier. De har tidigare visat att de är våldsamma, säger Tommy Hydfors.

Varför OG valt ut just Ronneby vet man inte.

– Det har varit mycket diskussioner fram och tillbaka, om varför Ronneby valts ut eller om hur farligt det är, säger Per Drysén till SR.

Hot
/
/
/
OG
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!