Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lurad blåste vänner på miljoner

Mannen trodde att han vunnit högsta vinsten i ett spanskt lotteri. Men allt avslöjades som ett så kallat "Nigeriabrev".
1 av 1

Mannen trodde att han vunnit högsta vinsten i ett spanskt lotteri. Men allt avslöjades som ett så kallat "Nigeriabrev".

Henrik Montgomery / SCANPIX

Nyheter | 06/10/2010 20:20

Trots famlijens protester var 67-åringen övertygad om att han vunnit 20 miljoner kronor på ett spanskt lotteri. För att få vinsten betalade han in 2,5 miljoner på ett konto - pengar han lurade sig till.

LINKÖPING. 67-åringen - som till denna dag är övertygad om miljonvinsten - fick 2008 mejlet där det stod att han vunnit 20 miljoner kronor i ett spanskt lotteri.

Mannens familj insåg bluffen direkt men lyckades inte övertyga mannen. I stället började han sätta in stora summor i skatter och avgifter på ett konto för att få ut vinstsumman.

Inom kort började mannen fråga vänner efter pengar. Totalt ska mannen ha fått 2,5 miljoner kronor från 18 vänner. En ska ha betalat så mycket som 1,2 miljoner för att hjälpa sin vän.

På onsdagen åtalades 67-åringen för grovt bedrägeri. Mannen nekar till brott och fortsätter hävda att han vunnit högsta vinsten på det spanska lotteriet.

I förundersökningen framgår det i ett brev från amerikanska FBI att bluffen mannen köpt är ett så kallat "Nigeriabrev".

Enligt en släkting kan det finnas en medicinsk förklaring bakom mannens godtrogenhet, skriver Corren.