Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Schlingmann blir statssekreterare

Fredrik Reinfeldt (t.h.) och moderaternas partisekreterare Per Schlingmann (t.v.) presenterar partiets valkampanj.

Fredrik Reinfeldt (t.h.) och moderaternas partisekreterare Per Schlingmann (t.v.) presenterar partiets valkampanj.

Bertil Ericson / SCANPIX

Nyheter | 07/10/2010 11:37

Moderaternas tidigare partisekreterare Per Schlingmann går till statsrådsberedningen.

STOCKHOLM. Mannen som kallats den största politiska stjärnan i modern svensk historia och anses vara huvudsaklig upphovsman till Nya moderaterna fick oväntat lämna sitt jobb som partisekreterare efter succén i valet.

Nu får den saken sin förklaring när Per Schlingmann (m) blir ny statssekreterare i statsrådsberedningen - och därmed fortsätter som statsminister Fredrik Reinfeldts högra hand snarare än moderatledaren Fredrik Reinfeldts närmaste man.

– Det är nu klart att jag på måndag börjar som statssekreterare i statsrådsberedningen med ansvar för statsministerns och regeringens kommunikationsstrategi. Jag kommer att ansvara för arbetet med att att kommunicera löpande beslut och reformer, se till att regeringen är aktiva i samhällsdebatten och inte minst att vi anlägger ett tydligt framtidsperspektiv i kommunikationen, säger Schlingmann i ett brev.

Regeringen har tidigare - inte minst i början av förra mandatperioden - fått hård kritik för att den inte förmått kommunicera ut sin politik. Till exempel i fallet med den hårt kritiserade omläggningen av a-kassan.