Fredrik Reinfeldt (t.h.) och moderaternas partisekreterare Per Schlingmann (t.v.) presenterar partiets valkampanj.
Fredrik Reinfeldt (t.h.) och moderaternas partisekreterare Per Schlingmann (t.v.) presenterar partiets valkampanj. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Schlingmann blir statssekreterare

Moderaternas tidigare partisekreterare Per Schlingmann går till statsrådsberedningen.


Schlingmanns nya jobb

Statsrådsberedningen har till uppgift att leda och samordna arbetet i regeringskansliet samt ansvara för samordning av den svenska EU-politiken och regeringskansliets krishantering.

Källa: Regeringskansliet

Statssekreterare är titeln på den högste chefstjänstemannen i flertalet svenska departement, i utrikesdepartementet kallad kabinettssekreterare. Tjänsten är politiskt tillsatt.

Källa: Wikipedia

STOCKHOLM. Mannen som kallats den största politiska stjärnan i modern svensk historia och anses vara huvudsaklig upphovsman till Nya moderaterna fick oväntat lämna sitt jobb som partisekreterare efter succén i valet.

Nu får den saken sin förklaring när Per Schlingmann (m) blir ny statssekreterare i statsrådsberedningen - och därmed fortsätter som statsminister Fredrik Reinfeldts högra hand snarare än moderatledaren Fredrik Reinfeldts närmaste man.

– Det är nu klart att jag på måndag börjar som statssekreterare i statsrådsberedningen med ansvar för statsministerns och regeringens kommunikationsstrategi. Jag kommer att ansvara för arbetet med att att kommunicera löpande beslut och reformer, se till att regeringen är aktiva i samhällsdebatten och inte minst att vi anlägger ett tydligt framtidsperspektiv i kommunikationen, säger Schlingmann i ett brev.

Regeringen har tidigare - inte minst i början av förra mandatperioden - fått hård kritik för att den inte förmått kommunicera ut sin politik. Till exempel i fallet med den hårt kritiserade omläggningen av a-kassan.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!