Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Schlingmann blir statssekreterare

- 07/10/2010, 11:37 -
Fredrik Reinfeldt (t.h.) och moderaternas partisekreterare Per Schlingmann (t.v.) presenterar partiets valkampanj.

Fredrik Reinfeldt (t.h.) och moderaternas partisekreterare Per Schlingmann (t.v.) presenterar partiets valkampanj.

Bertil Ericson / SCANPIX

Moderaternas tidigare partisekreterare Per Schlingmann går till statsrådsberedningen.

STOCKHOLM. Mannen som kallats den största politiska stjärnan i modern svensk historia och anses vara huvudsaklig upphovsman till Nya moderaterna fick oväntat lämna sitt jobb som partisekreterare efter succén i valet.

Nu får den saken sin förklaring när Per Schlingmann (m) blir ny statssekreterare i statsrådsberedningen - och därmed fortsätter som statsminister Fredrik Reinfeldts högra hand snarare än moderatledaren Fredrik Reinfeldts närmaste man.

– Det är nu klart att jag på måndag börjar som statssekreterare i statsrådsberedningen med ansvar för statsministerns och regeringens kommunikationsstrategi. Jag kommer att ansvara för arbetet med att att kommunicera löpande beslut och reformer, se till att regeringen är aktiva i samhällsdebatten och inte minst att vi anlägger ett tydligt framtidsperspektiv i kommunikationen, säger Schlingmann i ett brev.

Regeringen har tidigare - inte minst i början av förra mandatperioden - fått hård kritik för att den inte förmått kommunicera ut sin politik. Till exempel i fallet med den hårt kritiserade omläggningen av a-kassan.