Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Media Markt plundrade Elgiganten

- 26/09/2008, 18:56 -

Långtradare körde upp till entrén. Personalen lastade in ett tjugotal apparater.

Media Markt har retat gallfeber på konkurrenten Elgiganten. I går när båda butikerna öppnade i Malmö såg nyetablerade Media Markt till att skicka sin personal och en långtradare till Elgiganten för att plundra konkurrenten på kampanjvaror. Detta i ett försök att få Elgiganten att hamna i dålig dager hos konsumenterna. Till och med vd:n hotades av en Media Markt-chef med "åtgärder" om han skulle läcka information om händelsen till medierna.

- Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta när jag såg den där långtradaren, jag förstod ju med ens vad det handlade om, säger Anders Nilsen, Elgigantens vd.

Det var då långtradaren precis hade kört upp och ett tjugotal medarbetare från Media Markt började lasta in teveapparaterna som Nilsen gick fram till en av de civilklädda personerna och frågade vad de höll på med:

- Han blev lite skärrad. De hade väl inte räknat med att jag skulle vara på plats. Killen som var ansvarig bekräftade att de kom från Media Markt och gick sedan och ringde till huvudkontoret.

En chef på Media Markts huvudkontor skickade kort därefter ett mejl till Nilsen där företaget hotade med rättsligt efterspel om han inte skulle hålla tyst. Och det är inte första gången Media Markt gör på det här sättet. I samband med etableringen i Kungens Kurva i Stockholm hade Elgiganten listat ut vilken vara konkurrenten skulle ha som kampanjvara, och valde därför att kontra med att erbjuda samma vara tusen kronor billigare, skriver Dagens Media.

Skrivet av: