Torsdag 23 Sep
Stockholm

Skottskadad gömde sig för polisen

Krogen var full med folk när ett skott avlossades. Men den skottskadade höll sig undan för polisen. En 19-årig man anmälde under lördagen sig själv till polisen. UPPDATERAD.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MALMÖ. Polisen larmades klockan 02.30 natten mot lördag om att ett skott avlossades på nattklubben Barcelona.

När polispatrullen anlände var det fortfarande oklart om det varit någon skottlossning, något offer kunde inte hittas.

– Vi larmades dit efter att någon hört skott i samband med bråk och misshandel inne på restaurangen. Det var flera polispatruller där som spanade efter gärningsmän och målsägande utan att hitta något, säger Lars Karsten, länsvakthavande befäl vid Skånepolisen, till Sydsvenskan.

Efter 40 minuter dök plötsligt en skottskadad man upp.

– Mannen gav sig till känna och visade sig vara träffad i axeln. Vi har inte hittat någon gärningsman, säger Lars Karsten till Sydsvenskan.

Mannen, som är i 20-årsåldern, uppger att en för honom okänd man skjutit honom. Hans skador uppges inte vara livshotande.

Anmälde sig själv

På lördagsförmiddagen anmälde en 19-årig man sig själv till polisen. Men exakt vilken roll han haft i skjutningen är inte klart.

– Det är oerhört respektlöst att man kan skjuta inne på en restaurang med risk för att skada tredje man, säger Thomas Paulsson, vid Malmöpolisen, till Sydsvenskan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela