Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Malmöpolisen: "Vi jagar inte någon ny laserman just nu"

Polisen jagar nu en eller flera okända gärningsmän som skjuter mot oskyldiga i Malmö.
1 av 3

Polisen jagar nu en eller flera okända gärningsmän som skjuter mot oskyldiga i Malmö.

Stig-Åke Jönsson / SCANPIX

2 av 3

Stig-Åke Jönsson / SCANPIX

3 av 3

Polisen

Nyheter | 20/10/2010 10:51

Mellan 10 och 15 personer har skjutits i Malmö av okänd anledning och av okänd gärningsman. Spekulationer har talat om en ny laserman. Men polisen säger nu att de inte jobbar efter det spåret.

MALMÖ. I tisdags hände det igen. En man sköts vid en busshållplats på Eriksfältsgatan. Ingen vet varför.

– Den här mannen är helt okänd för polisen och han förstår inte varför det här hänt, säger Skånepolisens J-B Cederholm under presskonferensen i Malmö polishus.

Den 10 oktober sköts en annan man under mer eller mindre identiska förhållanden - han stod och väntade vid en busshållsplats i korsningen Lönngatan-Norra Grängesbergsgatan.

– Den skjutningen ser nästan likadan ut. Den är nästan identisk med den i går, säger J-B Cederholm.

Gärningsmannaprofilgruppen jobbar nu sida vid sida med med Malmöpolisen för att lösa det senaste årets skottlossningar. Allt som allt handlar det om cirka 10-15 skjutningar.

– Problemet är att man saknar motiv. Men vi jobbar brett och det här är en stor arbetsinsats. De här skottlossningarna har högsta prioritet, säger J-B Cederholm.

Polisen tror däremot inte att det handlar om en ny laserman - en gärningsman som systematiskt skjuter mot personer med invandrarbakgrund.

– Vi har ingen teori om att det rör sig om en laserman. Däremot kan det röra sig om en eller några få gärningsmän, säger J-B Cederholm.