Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Malmöpolisen: "Vi jagar inte någon ny laserman just nu"

Polisen jagar nu en eller flera okända gärningsmän som skjuter mot oskyldiga i Malmö.
1 av 3

Polisen jagar nu en eller flera okända gärningsmän som skjuter mot oskyldiga i Malmö.

Stig-Åke Jönsson / SCANPIX

2 av 3

Stig-Åke Jönsson / SCANPIX

3 av 3

Polisen

Nyheter | 20/10/2010 10:51

Mellan 10 och 15 personer har skjutits i Malmö av okänd anledning och av okänd gärningsman. Spekulationer har talat om en ny laserman. Men polisen säger nu att de inte jobbar efter det spåret.

MALMÖ. I tisdags hände det igen. En man sköts vid en busshållplats på Eriksfältsgatan. Ingen vet varför.

– Den här mannen är helt okänd för polisen och han förstår inte varför det här hänt, säger Skånepolisens J-B Cederholm under presskonferensen i Malmö polishus.

Den 10 oktober sköts en annan man under mer eller mindre identiska förhållanden - han stod och väntade vid en busshållsplats i korsningen Lönngatan-Norra Grängesbergsgatan.

– Den skjutningen ser nästan likadan ut. Den är nästan identisk med den i går, säger J-B Cederholm.

Gärningsmannaprofilgruppen jobbar nu sida vid sida med med Malmöpolisen för att lösa det senaste årets skottlossningar. Allt som allt handlar det om cirka 10-15 skjutningar.

– Problemet är att man saknar motiv. Men vi jobbar brett och det här är en stor arbetsinsats. De här skottlossningarna har högsta prioritet, säger J-B Cederholm.

Polisen tror däremot inte att det handlar om en ny laserman - en gärningsman som systematiskt skjuter mot personer med invandrarbakgrund.

– Vi har ingen teori om att det rör sig om en laserman. Däremot kan det röra sig om en eller några få gärningsmän, säger J-B Cederholm.