Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sms-kupp mot polisen i utredningen om laserman

1 av 1

Roland Bengtsson / HD-NST / SCANPIX

Nyheter | 22/10/2010 10:58

En sms-kupp driver med de blodiga attentaten mot invandrare i Malmö och kan försvåra jakten på den nye lasermannen.– Det skickas runt ett sms bland ungdomar som är undertecknat av polisen, men vi har inte skickat ut det, säger Börje Sjöholm, tillförordnad chef för länskriminalen.

MALMÖ. Under polisens presskonferens om attentaten - vars senaste offer är två kvinnor som blev beskjutna i en lägenhet i Kroksbäck - som länskriminalens Börje Sjöholm varnade för ett sms som nu cirkulerar.

– Bland ungdomar och andra i Malmö så går det runt grupp-sms, där innehållet är något i stil med ”en mördare lös på Malmös gator, så alla bör stanna hemma”, och så står det som undertecknat av polisen.

Men sms:et kommer inte från polisen.

– Men vi har alltså inte skickat ut något sådant sms. Vi förstår att detta skapar väldigt oro, men det är inte polisen som skickat ut detta, säger Börje Sjöholm.