Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Flicka kidnappad och tvingad till sex

- 27/10/2010, 17:26 -

FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

17-åriga flicka i Bergsåker i Sundsvall rövades bort och tvingades till sex av okänd man.

BERGSÅKER. En 17-årig flicka blev på måndagsförmiddagen bortrövad av en okänd man i en silverfärgad BMW. Hon fördes sedan till ett skogsparti där hon tvingades utföra ett antal sexuella handlingar.

Flickan stod och väntade på bussen när mannen plötsligt dök upp i sin bil och på något sätt fick henne att sätta sig i bilen.

– Han körde henne till en enslig plats i ett skogsparti mellan Bergsåker och Kovland. Där tvingade han henne till sexuella handlingar. Men det var ingen våldtäkt, säger Stefan Edin på kriminalpolisen i Sundsvall till Sundsvalls tidning. Han vill i övrigt inte berätta något om övergreppen.

Flickan hölls fången av mannen i ungefär en timme och släpptes sedan av utanför McDonalds.

Polisen försöker nu säkra spår men vädjar till folk som kan känna igen mannen att höra av sig.

– Gärningsmannen beskrivs som svensk. Han är ungefär 185 centimeter lång, kraftig, nästan tjock, och har mörkbrunt hår. Bilen är en silverfärgad BMW från 2000-talet, men dessvärre har vi inget registreringsnummer, säger Stefan Edin till ST.

Flickan uppges må mycket dåligt av det inträffade och rapporterade händelsen till polisen först på tisdagen sedan hon berättat för sin mamma vad som hänt.