Onsdag 20 Okt
Stockholm

Flera gripna för terrorbrott

Polisen har gripit flera personer misstänkta för att ha bombhotat centrala Göteborg under fredagen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

GÖTEBORG. Tidigt på lördagsmorgonen greps flera personer som misstänks för inblandningen i gårdagens bombhot mot centrala Göteborg.

– Ett antal personer har gripits misstänkta för förberedelse till terrorbrott, säger Säpos Patrik Peter til Aftonbladet.

Bakgrunden till bombhotet eller motiv är än så länge inte klarlagt, men Säpo bedömer att gripandena inte påverkar hotnivån mot staden, skriver Göteborgs Posten.

Uppgifterna kring hotet är fortfarande knapphändiga. Men polisen har upprättat en särskild stab som försöker bringa klarhet bombhotet.

– Det är egentligen samma läge som i går. Vi jobbar både brett och riktat men vet inte mot vem eller vad hotet har riktats eller var det kommer ifrån, säger presstalesman Björ Blixter till Aftonbladet.

Trots hotet finns det inga planer på att stänga det centrala köpcentrat Nordstan. Men under lördagen kommer köpcenrat att bevakas av en utökad säkerhetsstyrka.

– Vi har en handlingsplan vid den här typen av händelser och den följer vi nu, säger marknadsdirektör Anders Larsson till GP.

Kommentera
Kopiera länk
Dela