- Foto: Selma Spa

Polisen: "Du är hotellhora"

En kvinna i 50-årsåldern anklagades grundlöst för att sälja sex på Selma Spa.


SUNNE. Hon är ledsen och djupt kränkt efter att hotellanläggningen Selma Spa och polisen anklagat henne för att vara prostituerad.

– Jag anklagades för att vara hotellets hora av polisen. Kanske gjorde de det för att jag är utländsk och trodde att jag skulle hålla tyst, säger hon till Nya Wermlands Tidningen.

Kvinnan i 50-årsåldern, som bor tillsammans med sin sambo, har varit en återkommande kund på Selma Spa sedan flera år tillbaka och har årskort.

Aldrig har hon fått klagomål från personalen. Men en dag ringde plötsligt polisen på.

– De sade att jag misstänktes för att ha haft sex mot betalning på hotellet. Jag hade portats från Selma Spa, säger hon till NWT.

Kvinnan grät i flera dagar. Därefter anlitade hon advokat.

– Jag är en trogen kund och förstår inte varför hotellet anklagar mig för att vara prostituerad, säger hon upprört.

Polisen säger att det är hotellet som slagit larm.

– Men älgen dök aldrig upp i pass, säger polismannen, som tog upp anmälan, och syftar på att hotellet inte hörde av sig mer angående kvinnan.

Nu ska polisen internutreda fallet.

– Vi har skickat ärendet till åklagare i Göteborg och ska utreda om polismännen har begått tjänstefel, säger Björn Dennbrink, chef för internutredningen i Västerås, till NWT.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

VMA om kraftig brand i Södertälje

"Tiktok är inte vilket företag som helst"

Tiktok slängs ut ur USA. Eller? En rättslig strid väntar sannolikt, som kan ta flera år. Hur den prövningen kommer att falla ut är jättesvårt att sia om. Det är ytterst en fråga om en tolkning av konstitutionen, säger Nils Ivars, på advokatfirman Vinge i Sverige, som även är advokat i New York.

Polisen i Växjö rapporterar om brand

"Rökutveckling på Vänortsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Blinken till Peking – ska pressa Kina om kriget

Kina stöttar den ryska försvarsindustrin, enligt USA. Peking tillbakavisar anklagelserna. Nu reser USA:s utrikesminister Antony Blinken till Kina för att öka trycket på supermakten om Ukrainakriget.

Trots gängvåldet – inget rår på knarkpriserna

Pandemi, inflation eller gängkrig – inget verkar bita på de historiskt låga gatupriserna på narkotika, enligt en ny rapport. Det visar på svårigheterna med att bekämpa den här marknaden, säger Ulf Guttormsson vid organisationen CAN.

Klart uppåt på Asienbörser

1 timme sedan
Det var klart uppåt för ledande index på Asienbörserna i onsdagens handel, till en del förklarad av optimism om de stora techbolagens utveckling.