Åtta män frihetsberövades i flera timmar under polisens påstådda jakt på terrorister. (bilden har inget direkt samband med artikeln)
Åtta män frihetsberövades i flera timmar under polisens påstådda jakt på terrorister. (bilden har inget direkt samband med artikeln) - Foto: Alan Diaz/AP/SCANPIX

Åtta män låstes in i moské

Mitt under morgonbönen slog polisens piketstyrka till mot moskén. Åtta män frihetsberövades under flera timmar.– Det som inträffat är helt galet, säger Ahmed Al-Mofty, ordförande i Islamiska informationsföreningen.


GÖTEBORG. Polisens jaktterrorister under det påstådda bombhotet mot centrala Göteborg får nu ytterligare en vändning.

Tre män greps tidigt på morgonen i sina hem, men en misstänkt 28-åring var inte i sin lägenhet. Redan 06.30 hade han åkt till en närliggande moské.

Men mannen han knappt inleda sin morgonbön innan polisens piketstyrka stormade moskén och grep honom.

– Det är naturligtvis väldigt olyckligt att ett ingripande av den här typen äger rum i en helig lokal. Människor i Angered är upprörda och det har jag full förståelse för, säger kommissarie Bertil Claesson, chef för lokala polisen i området, till Göteborgs Posten.

Ytterligare åtta män befann sig i moskén när polisen stormade lokalen. De blev under tre timmar, utan information, frihetsberövade.

En av männen -  en äldre man - ska enligt GP vädjat om att få lämna lokalen eftersom han saknade sin medicin. Polisen ska då har ringt sjukvårdsupplysningen och frågat om medicinen var absolut nödvändig. När polismannen fick ett nekande svar, beodrades den frihetsberövade mannen att stanna.

– Vi riktade skarp kritik mot deras arbete i hela det här ärendet. Dels när det gällde hur män, kvinnor och barn behandlades i sina hem, dels hur våra medlemmar hanterades i moskén, dels att man inte respekterade vår bönelokal. Så hade poliserna säkert inte uppfört sig om de klivit in i en kyrka eller synagoga. Det som inträffat är helt galet, säger Ahmed Al-Mofty, ordförande i Islamiska informationsföreningen, till GP.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
"100 kommer dö"
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

1 timme sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

2 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.